Az Egyesítő Egyház hagyományai

Az Egyesítő Egyház ünnepei a Mennyei Alapelv lényegét jelentő három áldásra épülnek (Teremtés könyve 1:28), amelyekkel Isten a teremtéskor felruházta az embert. Ezek az egyén tökéletességének (a szeretetben való érettség, kiteljesedés) lehetősége, a család tökéletességének lehetősége, valamint az ember és az őt körülvevő anyagi világ kapcsolatában a tökéletesség lehetősége.
Ennek szellemében ünnepli az Egyesítő Egyház a Mennyei Szülő napját, az Igaz Szülők napját, az Igaz Gyerekek napját és az Igaz Teremtett Dolgok napját.

Az Egyesítő Egyház hagyományai az emberi élet fő szakaszait szentelik meg. Tanításunk szerint az emberi élet három nagy szakaszból áll: az anyaméhben eltöltött 9 hónap az első szakasz, a földi lét évtizedei a második szakasz, és a fizikai valón túli örökkévaló lét a harmadik szakasz.
Az anyaméhben készül fel az ember a fizikai térben és időben való létre, és amikor felkészült, megszületik a földi világba, a méhlepény pedig – célját teljesítvén – hátramarad és megsemmisítésre kerül.
A földi lét során az ember célja, hogy felkészüljön a határtalan szellemi világban való létezésre, ahol a szeretet légkörében kell tudnia létezni. A földi létből eltávozik, teste – célját teljesítvén – visszatér a földbe, lelke-szelleme pedig egy új világba születik meg. A fizikai test a „fa” és a tettek által kinemesített lélek pedig a „gyümölcs”.

Születés: idején három házaspár imádkozik(mindegyik pár a saját otthonában) szent gyertyák mellett a megszületendő gyermek és édesanyja egészségéért.

8 napos szertartás: a gyerek születése utáni 8. napon a szülők családi körben Isten kegyelmébe ajánlják az újszülöttet és kérik Isten áldását, védelmét rá. Kérik Isten vezetését, hogy szülőkként mindig közvetíteni tudják Isten szeretetét gyerekük felé.

Születésnapi áldás: a gyerek születésnapján minden évben együtt adnak hálát a szülők és a gyermek(ek) az elmúlt évért. A szülők kezüket két oldalról a gyermekre helyezik, így mondják el az áldó imát.

Il-shim szertartás: kamaszkorú gyermekek tisztasági fogadalma a házasságkötésig.

Házassági áldás: központi jelentőséggel bír hagyományrendszerünkben, jelentésének és jelentőségének komoly teológiája van hitrendszerünkben.

Sunghwa szertartás: az öröm, az érettség (a három áldás kiteljesítése)és az örök otthonunkba való távozás, a fizikai léten túli világba való megszületés ünnepe.

Ezen túl a többi valláshoz hasonlóan, az Egyesítő Egyház tagjai is gyakorolják a vasárnapi istentisztelet, a bizonyságtevés, a böjt és az ima hagyományát.