Korea békés egyesítéséért

Magyarországon először rendeztük meg Korea békés egyesítéséért szóló programunkat, amire az inspirációt az Egyetemes Béke Szövetsége nemzetközi eseményei adták. Ez a nap, január 29. egyben az évfordulója is annak, hogy Magyarország diplomáciai kapcsolatot létesített Dél-Koreával.
Az esemény elején különböző hitek képviselői ajánlottak fel egy ún. „Béke víz szertartást”. Ennek alapját az alapító, Dr. Hak Ja Han Moon asszony közelmúltban elhangzott egyik beszéde adta: „Ahogyan egy folyó sok mellékfolyója találkozik, és hatalmas vízesést alkot, majd az óceánba ömlik, ugyanúgy a vallásoknak, melyek a mai bűnbeesett embereket vezetik, meg kell érteniük Isten, a Teremtő valódi természetét, és az egység felé kell haladniuk, hogy a hosszú utazásuk végén célba érjenek.”
Az Egyetemes Béke Szövetsége képviselője ismertette részletesebben a Korea egységéért zajló folyamatokat, illetve annak hátterét. Az előadás kitért arra, hogy Korea egyesítésének mottója „Szeresd Istent, szeresd az embert és szeresd a hazádat”, a gyakorlati oldal megvalósulása pedig az egymásrautaltság, a kölcsönös jólét és az egyetemes értékek mentén történik egy háromlépcsős folyamatban.
A kulturális program végén a vallások képviselői, az előadóművészek és békenagykövetek közösen írtak alá egy üdvözlő díszoklevelet, amiben Hak Ja Han Moon asszony közelgő születésnapja alkalmából gratuláltak, illetve kifejezték támogatásukat Korea békés egyesítésének megvalósításáért.

A következők is érdekelhetik: