Korea békés egyesítéséért

Magyarországon először rendeztük meg Korea békés egyesítéséért szóló programunkat, amire az inspirációt az Egyetemes Béke Szövetsége nemzetközi eseményei adták. Ez a nap, január 29. egyben az évfordulója is annak, hogy Magyarország diplomáciai kapcsolatot létesített Dél-Koreával.
Az esemény elején különböző hitek képviselői ajánlottak fel egy ún. „Béke víz szertartást”. Ennek alapját az alapító, Dr. Hak Ja Han Moon asszony közelmúltban elhangzott egyik beszéde adta: „Ahogyan egy folyó sok mellékfolyója találkozik, és hatalmas vízesést alkot, majd az óceánba ömlik, ugyanúgy a vallásoknak, melyek a mai bűnbeesett embereket vezetik, meg kell érteniük Isten, a Teremtő valódi természetét, és az egység felé kell haladniuk, hogy a hosszú utazásuk végén célba érjenek.”
Az Egyetemes Béke Szövetsége képviselője ismertette részletesebben a Korea egységéért zajló folyamatokat, illetve annak hátterét. Az előadás kitért arra, hogy Korea egyesítésének mottója „Szeresd Istent, szeresd az embert és szeresd a hazádat”, a gyakorlati oldal megvalósulása pedig az egymásrautaltság, a kölcsönös jólét és az egyetemes értékek mentén történik egy háromlépcsős folyamatban.
A kulturális program végén a vallások képviselői, az előadóművészek és békenagykövetek közösen írtak alá egy üdvözlő díszoklevelet, amiben Hak Ja Han Moon asszony közelgő születésnapja alkalmából gratuláltak, illetve kifejezték támogatásukat Korea békés egyesítésének megvalósításáért.

You may also like...