Az Egyesítő Közösség

Az Egyesítő Közösség emblémája
Az Egyesítő Közösség emblémája

Az Egyesítő Egyház tanításait „Az Isteni Alapelv kifejtése” foglalja össze.

Az Alapelv bemutatja Isten szívének három aspektusát: a Teremtő szívét, amely meghatározott céllal hozta létre ezt a világot; az ember bűnbeesésétől szenvedő Isten szívét; valamint a helyreállítás küzdelmeiben a reményt önmagában újból és újból újra élesztő Isten szívét.

Az Alapelv szerint a Teremtés célja a 3 áldás, azaz az egyén tökéletessége, a család tökéletessége, az ember és környezete kapcsolatának tökéletessége a szeretetben.

Az Alapelv szerint a bűnbeesés miatt az ember elveszítette a szeretet teljessé tételének a lehetőségét és természete is megváltozott, bűnbe esett jellemvonásokat vett fel, és ezt örökíti át gyerekeinek.

Az Alapelv szerint Isten nem adja fel eredeti célját és ezért elindította a helyreállítás gondviselését, hogy az elveszett eszményt valóra váltsa. Istennek és az embernek együtt kell működnie a helyreállítás folyamatában. A történelem a jóvátételi helyreállítás lenyomata, megadott minták és törvények szerint zajlik, melyeket hitünk szerint a mindennapi életünkben is követnünk kell.

Hitünk szerint Isten szülői szíve az, ami a teremtésben és a helyreállítás gondviselésében is tükröződik. Ezt a szülői szívet nem tudta az ember megtestesíteni a bűnbeesés miatt. Ez a szülői szív az, ami megváltást hozhat az emberiségnek, ezért tanításunkban hangsúlyos szerepet kap az Igaz Szülőség fogalma.

Ezzel az eszménnyel, Isten szívének felszabadításáért, valamint az emberiségnek a bűnbeesés terhétől való megszabadításáért alapította meg Moon Sun-myung tiszteletes 1954-ben Koreában a Szentlélek Társasága a Világ Kereszténységének Egyesítéséért, amely később Egyesítő Egyházként vált ismertté.

Az új vallási közösségnek sok nehézséggel kellett megküzdenie az alapítását követő években, mindezek ellenére 1957-re már harminc koreai városban működtek egyházi csoportjai. 1958-ban utazott az első misszionárius Japánba, 1959-ben pedig az Egyesült Államokba.

Az Egyesítő Egyház hagyományai

Tudjon meg többet erről az új vallási mozgalomról!

Az Egyesítő Egyház honlapja: egyesitoegyhaz.hu