Egészségügyiek a művészetben

(dr. Peitler Gyula és dr. Bálint Csilla)

Dr. Peitler Gyula zalaegerszegi gyermekorvos, területi főorvos tiszta, változatos, de mégis határozott színvilágú, aprólékos részletességgel kidolgozott tájképei és csendéletei május 22-ig tekinthetők meg a Békeházban minden nap 9-17 óra között, vasárnap kivételével.

Dr. Peitler Gyula a lézeres gyógyászat és az akupunktúrás kezelések területén is végzettséget szerzett, jelenleg a bécsi egyetem rezidensképzését támogatja. 1994 óta vesz részt kiállításokon, képeit olajjal készíti farostra, ritkán vászonra. Autodidakta módon tanult meg festeni, képeivel a valóságot akarja bemutatni, és szeret a színekkel és az árnyalatokkal kísérletezni. Témái az utazás, közte hangsúlyosan a líbiai ihletésű képek: 1983-1986 között Afrikában dolgozott gyermekgyógyászként.

A megnyitón különleges zenei élményt kínált dr. Bálint Csilla ópusztaszeri orvosnő játéka tangóharmonikán – Bach d-moll toccatát és fugát játszotta el virtuóz módon, valamint Golontarjov művét, ami a zenei élmény mellett komoly fizikai teljesítmény is volt.

Dr. Bálint Csilla 7 éves kora óta zenél, a tangóharmonika mellett gitáron is játszik.

Kósáné Kertai Daisy Sonja ismét különleges kulturális élményt biztosított a jelenlévők számára azzal, hogy komoly eredményeket elért orvos-művészek munkásságával ismertetett meg minket.

Az eseményről a VI. kerületi tévé is tudósítást készített.

A két Bálint Csilla
A két Bálint Csilla

You may also like...