Miért ne én? – Projektíró verseny

(CARP – eredményhirdetés)

miértne.én – projektíró verseny A versenyt májusban az Ifjúsági Béke Fórumon hirdettük ki. A versenyzőknek írásban kellett először is benyújtani a pályázatot. Önkéntes munkát kellett tervezniük. A második fordulóra most szeptember 19-én került sor, amikor is szóban kellett bemutatni a projektet. A győztes projektet a CARP finanszírozza, illetve önkéntesekkel is támogatjuk a projekt megvalósulását. De a győztes még hazavihette a győztesnek járó kupát, és 20 000 Ft-ot is.

6 csapat jutott el a projekt szóbeli bemutatásig (2 csapat a CARP-tól és 4 csapat a Műszaki Egyetem Zöld köréből). Nagyon színvonalasak voltak a projektek, a zsűrinek nehéz volt a döntés. Végül a Zöld kör egyik projektje lett a győztes: a „papírvár építő projekt”, ahol a papírhulladék sajátos módon kerül felhasználásra. A felesleges kartondobozokból 2 óvodában kerül majd sor papírvár építésre, a gyerekek nagy örömére, evvel hívva fel a figyelmet a környezettudatos életre.

Nagyon jó volt a verseny hangulata, és jó volt látni a lelkes fiatalokat. A győztes projektet közösen fogjuk megvalósítani, így lesz lehetőség a további közös munkára. A projekteket egy zsűri bírálta el, tagjai Karacs Bajor Ferenc a CSSZVBE-ből és Berta Ágnes az IRFF-től.

You may also like...