NVSZ testvéri találkozó Pozsonyban

A Nők Világbéke Szövetsége május 28-án közös programot tartott három tagszervezetének részvételével Pozsonyban, ahová három országból: Szlovákia mellett Ausztriából és Magyarországról érkeztek nők.
Magyarországról ezúttal 16 nő és 3 férj vett részt a Béke Hídja programban, köztük egy fiatal diáklány és az NVSZ egy békenagykövete.

A program délelőtt városnézéssel kezdődött, majd a pozsonyi Békeházban az NVSZ 30. évfordulójának megemlékezésére szervezett ünnepséggel folytatódott. Ľubica Magnússon asszony, az NVSZ szlovákiai elnöke tartott előadást az NVSZ alapítója, Hak Ja Han Moon asszony életéről és tevékenységéről, majd Renate Amesbauer asszony, az NVSZ ausztriai elnöke számolt be a bécsi ENSZ központban végzett tevékenységeikről. A program második részében a Béke és a testvériség hídja következett a három országból érkező nők között: egy-egy ausztriai, szlovákiai és magyarországi nő kapcsolódott így össze.

A Béke hídja egy olyan helyszín, ahol a három szomszédos országból érkező nők testvériséget alkotnak, és egy szeretettel és örömmel teli helyet teremtenek.

Ezúttal ez az ünnepség az európai béke reményében került megrendezésre. Csodálatos ünnepség volt, és jó időjárással, izgalommal és sok örömmel megáldott nap. Imádkozunk a reményért, hogy szomszédaink továbbra is jó szándékokkal kapcsolódjanak egymáshoz, és az Igaz Szeretetre összpontosító kapcsolatuk legyen.

You may also like...