Nők Világbéke Szövetsége európai és közel-keleti konferencia

A Nők Világbéke Szövetsége magyarországi elnöke, Bendzsa Katsuyo elnökasszony az NVSZ két másik magyarországi vezetőjével együtt vett részt a Nők Világbéke Szövetsége (Women’s Federation for World Peace, WFWP) európai és közel-keleti tagszervezete által Larnakában, Cipruson szervezett nemzetközi konferencián.

A rendezvényt az NVSZ európai tagozatának elnöke, Mitty Toma asszony, az NVSZ nemzetközi elnöke, Moriko Hori asszony, és az NVSZ közel-keleti tagozatának elnöke, Dr. Zoe Bennett beszédei nyitották, majd Ciprus first ladyje, őexcellenciája Philippa Karsera asszony személyesen köszöntötte az egybegyűlteket.

A konferencia három napja alatt a résztvevők egyebek mellett például az „Identitás és az emberi méltóság”, „A béke vezetősége és a béke kultúrája”, „A női hálózatok szerepe a béke kultúrájának megvalósításában, cselekedni a békéért”, „A nők hangjának fontossága a béke kultúrájának megteremtésében: közel-keleti perspektívák belső és külső szemmel” vagy „Egy fenntartható jövő megteremtése: a nők szerepe a környezeti béketeremtésben” című kerekasztal-beszélgetésekben vehettek részt.

You may also like...